Belly Binding

Wat is Belly Binding? Goede vraag! Misschien heb je wel eens gehoord van een sluitlaken? Belly Binding kun je hier goed mee vergelijken. Alleen een sluitlaken (buikband) is een standaardproduct terwijl er bij Belly Binding je helemaal op maat wordt ‘ingesloten’. De Bengkung Belly Binding is een techniek uit Maleisië die al door meerdere generaties wordt uitgevoerd. Het is een traditie die wordt uitgevoerd vanaf ongeveer 4 dagen na de geboorte tot ongeveer 40 dagen na de geboorte. Je kunt dit echter toepassen zolang je wilt. Vanaf 6 weken wordt dan wel geadviseerd je Binding te combineren met oefeningen.

De voordelen van Belly Binding
Ja, dat is dan waarschijnlijk je volgende vraag. Tijdens je zwangerschap maak je het hormoon relaxine aan. Dit is het hormoon dat er voor zorgt dat je gewrichten weker worden zodat de geboorte soepeler kan verlopen. Echter nadat je kindje is geboren, zit dit hormoon nog enkele weken in je lijf. Het inbinden van je buik heeft dan de volgende voordelen:
– Ondersteuning van de bekkenbodem,
– Verminderen van naweeën,
– Stimulering van een goede houding,
– Het sluiten van de heupen en ribbenkast,
– Helpt de buikwand met terugtrekken,
– Ondersteuning van de organen
– Sneller stoppen van bloedingen
– Je houdt minder vocht vast

Voor de Belly Binding gebruik ik een dunne zachte doek gemaakt van natuurlijke materialen. Doordat de doek zo dun is, is het ook in de zomer prettig te gebruiken. Zodra je na je geboorte je eerste ontlasting hebt gehad, kun je aan Belly Binding doen. Mocht je een keizersnede hebben gehad, dan is het raadzaam om een paar weken af te wachten totdat je wond goed is genezen.

Hoe lang kun je die Belly Binding omhouden?
Het is zeer persoonlijk hoe lang je per keer de Binding om wilt houden. Het is niet mogelijk om met de Belly Binding te gaan douchen. Het is dus handig om dat te doen vlak voordat je hem om krijgt. Verder kun je gewoon je ding doen zoals naar het toilet gaan, borstvoeding geven, et cetera. Je kunt je wel indenken dat wanneer je buik is ingebonden, je minder soepel kunt bewegen. Dat is ook een van de redenen dat je hem hebt, zodat je meer bewust bent dat je je rust moet pakken. Mocht je echter de behoefte hebben om hem af te doen, kun je dit zelf doen. Daar heb je mij niet voor nodig. Voor de eerste weken wordt aangeraden 12-24 uur per dag voor tenminste 5-10 dagen. Na de eerste weken kun je er voor kiezen om het alleen nog ‘s nachts te doen.

Mogelijkheden
Ik bied je graag meerdere mogelijkheden aan voor Belly Binding na de geboorte. Kijk wat bij je past, uitbreiden is altijd mogelijk. Kies je voor de kennismaking? Dan krijg je een eenmalige sessie waarbij ik jou uitleg geef over het proces en uiteraard de Belly Binding geef. Je kunt daarna altijd extra sessies los bijboeken.
In de eerste weken heb je meestal weinig zin om deze binding zelf uit te voeren. Als je van te voren al weet dat je extra sessie wilt, kun je dit ook van te voren reserveren. Je ontvang een korting wanneer meerdere sessie tegelijk worden geboekt. Het is ook mogelijk dat ik jou of je partner leer om de Binding uit te voeren.

Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact met me op en vraag naar de prijzen!

Dit is ook iets wat ik kan aanbieden in mijn PostPartum Pakketten. Wil je hier meer informatie over hebben? Check dan: https://yeszwanger.com/yes-doula