"VANAF HET MOMENT DAT IK HET BAD IN STAPTE, VOELDE IK DIRECT DE VERLICHTING"
Meerdere baden
in de verhuur
Voor week 37
bij jou thuis
Verhuur is voor 5/6 weken
Duidelijke gebruiksaanwijzing 
* LEES HIERONDER DE REDENEN WAAROM IK FAN BEN VAN BEVALLEN IN BAD* 
DE VOORDELEN VAN HET BEVALLEN IN BAD
dE WARMTE VAN HET BAD
De warmte van het bad zorgt ervoor dat je ontspannen wordt en dat is heel fijn. Want doordat jij zo ontspannen bent, maak je feel good hormonen aan wat het geboorteproces stimuleert!
dE druk van het water
Wanneer je het water in stapt, voel je de druk van het water. Doordat het bad hoog genoeg is dat je hele buik onder water kan, ervaar je de druk van het water wat ook een pijnverlichtende werking heeft. 
bewegingsruimte
Door in bad te gaan, creeer je je eigen personal space. Er is nog geen een verloskundige geweest die er gezellig bij je in komt. Door deze eigen space, heb jij ook je eigen bewegingsruimte waardoor jij zelf kunt bepalen welke houding voor jou prettig is. 
voorkom knip/scheur
Als je voor langere tijd je in het water bevindt, wordt het gebied rondom je perineum zachter en soepeler. De kans op een scheur of een knip wordt daardoor aanzienlijk verlaagd. 
In Bad Bevallen Volgens Waalsprong Verloskundigen:
De geboorte van een kindje in warm water verloopt doorgaans met veel rust en in een natuurlijke ontspanning, is onze ervaring. Het warme water heeft een pijnstillend en rustgevend effect tijdens de bevalling. En de overgang voor het kindje van het leven in de baarmoeder naar het leven buiten de baarmoeder is niet groot, omdat het van het ene naar het andere ‘bad’ gaat. 
Het is zo mooi om te zien dat een kindje na de geboorte van onder het wateroppervlak met open ogen heel rustig en alert de wereld in kijkt, zonder dat het al geprikkeld wordt om voor het eerst adem te gaan halen. Het zit nog vast aan de navelstreng en krijgt nog zuurstof van de placenta. Pas als het boven water komt, zal het gaan ademhalen. En ook dat gaat vaak met veel ontspanning en in rust. Voor ons zijn badbevallingen een van de mooiere bevallingen om bij te mogen zijn. 
lees hier de meeste misverstanden van het bevallen in bad
Veel gedoe
Veel mensen denken dat het bad ook maar veel gedoe is. Tsja, wat is veel gedoe?

Je checkt of er een bad rondom jouw uitgerekende datum beschikbaar is. Zodra dat het geval is, ontvang je een link waarmee je de betaling in orde kan maken. 

Mits op tijd besteld, ontvang je het bad in de loop van je 36e week thuis. Je reservering loopt tot en met je 42e week. Je begint pas extra huur te betalen na 43 weken. 

Bij het bad zit een duidelijke gebruiksaanwijzing waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je het bad moet opzetten. 

Het bad opzetten duurt ongeveer 15 minuten. Het bad vullen hangt af van de waterdruk maar gemiddeld is dit 45 minuten. 

In de gebruiksaanwijzing staat duidelijk uitgelegd hoe je het bad opruimt. Vele kraamverzorgsters zijn er inmiddels bekend mee!
Medische indicatie
Vaak wordt gedacht dat als je een medische indicatie hebt, je niet in bad mag bevallen. Maar dit is echt sterk afhankelijk van wat je indicatie is!

Vraag dit vooral na bij je eigen verloskundige/gyneacoloog. Zo zijn er diverse ziekenhuizen die ook hun eigen bevalbaden hebben en bij sommige medische indicaties zijn er geen extra risico's van het bevallen in bad. Zo is het vaak wel mogelijk om bijvoorbeeld in de ontsluitingsfase gebruik te maken van het bad. En dat is toch de langste periode van de bevalling. 

Mocht het trouwens zo zijn dat je het bad totaal niet heb kunnen gebruiken voor jouw bevalling? Dan ontvang je een deel van je huur retour wanneer de persoonlijke hoes en slang in originele verpakking worden teruggestuurd. 
De vloer is te zwak
Woon je in een huis dat recentelijk gebouwd is? Dan hoef je je hier geen zorgen om te maken. 

Maar ook als je een ouder huis hebt, is de kans zeer klein dat de vloer het bad niet zou houden. 

Het gewicht van wanneer je in een gevuld bad met water zit, is ongeveer 650 kilo. Doordat het bad met een platte bodem op de grond staat, wordt dit gewicht evenredig verdeeld. 

Het zou ongeveer hetzelfde zijn als dat je op hetzelfde stukje grond met 8 personen tegelijk zou staan. Kan je vloer dat aan? Dan is het bad zeer waarschijnlijk ook geen probleem. Wil je garantie? Check dan je zelf de tekeningen met een professioneel iemand. 

Weet trouwens dat het ook helemaal prima is om het bad beneden in de woonkamer te plaatsen. Vaak wordt gedacht dat het vlak bij het bed moet, maar dat is echt niet het geval!
Mooie Bevallingen In Bad
Woon je binnen 15 kilometer van
de geboortepartner?
dan wordt het bad kosteloos bij je thuis gebracht en opgehaald!
yes, je wilt ook een bevalbad? check dan hier
huren bevalbad 
150,-*
Voor een periode van 5-6 weken!
 • Op tijd gereserveerd? Dan bad in huis in week 36
 • Huur van bad inclusief electrische pomp
 • Huur setje kraankoppelingen (past op 99% van alle kranen)
 • Inclusief pakket voor eenmalig gebruik inclusief persoonlijke hoes, slang, wegwerpnetje, thermometer, dompelpomp, antislip matje
 • Inclusief duidelijke gebruiksaanwijzing met stap voor stap uitleg
 • Extra Partner Tips!
 • Huur is voor 6/7 weken
 • Elke week extra is € 10,- (begint te tellen vanaf week 43)
 • Woon je binnen 15 km van De GeboortePartner (gele lis 6 in Elst)?
  Dan gratis thuisbezorgd en opgehaald! 
 • * exclusief € 75,- borg (wordt binnen 72 uur teruggestort na controle, mits geen gebreken)
 • Wanneer persoonlijke hoes en persoonlijke slang ongeopend retour zijn, dan ontvang je € 45,- extra retour bovenop je borg
Jolanda van ddn Bosch - De GeboortePartner
Heb je nog vragen? Let me know,
want ik help je graag!

06 531 85 039 of info@degeboortepartner.nl
Veel Gestelde Vragen
Wat als het bad beschikbaar is, hoe gaat het dan?
Nadat je je vraag over beschikbaarheid aan mij hebt gesteld, ontvang je uiterlijk binnen 48 uur (maar vaak al dezelfde dag) of er een bad beschikbaar is rondom jouw uitgerekende periode. Als je daarna doorgeeft dat je het bad inderdaad wilt huren, ontvang je van mij een link waarmee je de reservering definitief kunt maken. Woon je verder dan 10 kilometer af van 6661LG? Dan komen er nog bijkomende kosten bij voor vervoer of verzending,
Kan ik ook in bad bevallen als ik een medische indicatie heb?
Dat hangt geheel van jouw medische indicatie af. Er wordt vaak gezegd dat door bepaalde redenen het bevallen in bad niet meer mogelijk is, maar houdt er dan rekening mee dat je vaak wel je ontsluiting in bad mag doen! En dat is uiteindelijk toch het grootste gedeelte van je bevalling. 

Verder merk ik ook dat sommige zorgverleners al veel ervaring hebben met badbevallingen en andere weer wat minder. Degene die nog niet zo ervaren zijn, voelen vaak nog twijfel. Wanneer je te horen krijgt dat het voor jouw situatie niet mogelijk is, kun je eventueel doorvragen wat er dan precies niet mogelijk is en waarom. Misschien vinden jullie samen een oplossing waardoor het alsnog wel mogelijk is. 
Wat als we het bad bij de bevalling helemaal niet hebben kunnen gebruiken?
Er zijn situaties te bedenken dat het bad uiteindelijk helemaal niet gebruikt wordt, bijvoorbeeld dat het heel snel gaat of dat het een geplande keizersnede wordt. Wanneer dit het geval is en je hebt je eigen persoonlijke hoes en slang nog in originele staat (oftewel in de verpakking), dan ontvang je bij je borg €45,- extra retour.
Hoe zit het als ik al voortijdig weet dat we het bad niet gaan gebruiken?
Heb je je bad op tijd gereserveerd en betaald maar kom je een paar weken voor de bevalling achter dat het bad totaal niet gebruikt gaat worden (bijvoorbeeld bij geplande keizersnede bij stuit), dan kun je het bad annuleren. Afhankelijk van de week dat je zwanger bent ontvang je een deel van het verhuurbedrag retour*. In alle gevallen geld wel dat de spullen in originele verpakking zijn.

Annuleringsvoorwaarden zijn:
* Tot 5 weken voor start dienst: kosteloos annuleren
* Binnen 5 weken voor start dienst: 50% van de totale kosten worden teruggestort
* Binnen 3 weken voor start dienst: 40% van de totale kosten worden teruggestort
* Binnen 2 week voor start dienst: 15% van de kosten worden teruggestort
* Binnen 1 week voor start dienst: 100% van de totale kosten worden doorbelast
NB: Start dienst voor verhuur is vanaf week 37. 

Weet je dat dit bij jou het geval is? Neem dan contact met mij op. Dan spreken we af hoe we het retour zenden gaan doen.
Er staan wegwerpartikelen bij, hoe zit dat?
Uit hygienisch oogpunt ontvangt elke nieuwe gebruiker van het bad haar eigen persoonlijke pakket bestaande uit:
- hoes voor in het bad
- een eigen slang om het bad te vullen en leeg te laten lopen
- eigen wegwerpnetje
- eigen thermometer
- eigen dompelpomp
- eigen antislip matje
Hoe groot is het bad?
De afmetingen van Birth in a Pool Normaal zijn:
Buitenmaten: 193 x 165 x 76cm
Binnenmaten: 142 x 114 x 69cm
Houdt bij het plaatsen van het bad rekening mee dat de verloskundige er goed bij moet kunnen. Dit geldt voor thuis als in het ziekenhuis. In het ziekenhuis willen ze ook graag ruimte houdt voor het bed voor als dit weggereden moet worden. 

Het bad is wel redelijk hoog (76 cm) dus als je niet zo lang bent, zorg er dan voor dat er een prettig opstapje is naast het bad waardoor je makkelijker in bad kunt stappen. In het bad is een zitje wat opgeblazen wordt die je als opstapje in het bad kunt gebruiken. 

De afmetingen van een Birth in a pool Mini 1 persoons zijn:
Buitenmaten: 165 x 145 x 71cm
Binnenmaten: 114 x 94 x 66cm
Hiervan zijn er 2 voor de verhuur waardoor deze niet altijd beschikbaar is. De huurprijs is hetzelfde als bij een normaal.
Wat als mijn vraag hier niet bij staat?
Heb je na het doorlezen van deze veel gestelde vragen nog behoefte aan meer informatie? Neem dan contact met me op. Je kunt me mailen op info@degeboortepartner of bellen/appen op 06-53185039. Uiteraard kun je ook het contactformulier invullen welke je HIER vindt. 
de geboortepartner
All Rights Reserved 2019 © Copyright De geboortePartner