Placenta capsuleren

‘De Placenta’
Weet jij al wat je ermee gaat doen?

De placenta is het enige orgaan wat je kunt consumeren dat leven heeft gegeven in plaats van dat het een leven heeft gekost!

De placenta is een magisch orgaan. Het is het orgaan dat ervoor zorgt dat jouw zwangerschap in stand blijft! Daarom heb ik in 2016 de IPPA training gedaan tot placenta specialist. Het is wetenschappelijk bewezen dat de placenta vol zit met hormonen en voedingsstoffen die je kunnen helpen bij:

  • het tegengaan van de baby blues,
  • hebben van extra energie,
  • ondersteunen van de borstvoeding,
  • PMS en
  • zelfs menopauze!

Het is zonde als je niks met dit waardevolle orgaan doet!

Maar wat kun je ermee doen dan? Nou, dat ga ik je vertellen. Er zijn diverse mogelijkheden. De meest voorkomende manier is het laten capsuleren van je placenta. Je placenta wordt dan gedroogd, gemalen en voor je in capsules gedaan. Je herkent het dus niet meer terug. En je hebt dus ook niet direct het idee dat je je eigen placenta aan het opeten bent. Dit is zeer aantrekkelijk toch?

Een andere manier is Placenta Capsuleseen tinctuur. Een tinctuur is sterk alcohol die alle hormonen en voedingsstoffen van jouw placenta heeft opgenomen. En omdat het om sterk alcohol gaat, blijft deze dus de rest van je leven goed! Dus mocht je een keer een dag hebben dat je extra energie nodig hebt bijvoorbeeld als je ongesteld bent, doe je een paar druppeltjes onder je tong en je krijgt je eigen energie weer terug. Maar dit kan dus een zeer goede ondersteuner zijn tijdens je menopauze. Hoe bijzonder is dat!

Soms hoor ik mensen zeggen dat de placenta een afvalproduct is, die hoor je toch niet te consumeren? Niks is minder waar! Je kindje stoot inderdaad afvalstoffen af die in de placenta komen. Echter je placenta slaat deze niet op, zij geeft deze door aan jou zodat jij deze afvalstoffen kan afbreken. Je kunt de placenta dus zien als een soort van doorgeefluik. Hij faciliteert het ophalen van afvalstoffen en het brengen van voedingsstoffen. Er blijft in de placenta dus niks achter.

Het consumeren van de placenta is eigenlijk heel gewoon. Kijk maar naar het dierenrijk. Daar is het eten van de placenta de normaalste zaak van de wereld. Dat doen ze niet alleen voor het weghouden van roofdieren, want de dieren die boven aan de dierenriem staan zoals de leeuw eten ook hun placenta op. Zelfs planteneters zoals geiten eten hun placenta op.

Nog even resumerend, wat is er ook allemaal alweer mogelijk

  • Capsules, helpen je in de kraamtijd!
  • Tinctuur, houdbaar voor de rest van je leven!
  • Combinatie van bovenstaande is heel goed mogelijk. Voor een tinctuur gebruik je maar een klein stukje waardoor je de rest kunt gebruiken voor capsules.

Capsules laten maken van je placenta is de optie die gekozen wordt door de meeste vrouwen. Daarnaast kiezen veel vrouwen ook gelijk voor een tinctuur omdat deze een leven lang houdbaar is en het scheelt maar een paar capsules. Het afnemen van alleen een tinctuur komt bijna niet voor omdat er dan nog veel placenta over is na verwerking.

Het verwerken van de placenta doe ik alleen nog op verzoek. Heb je interesse, neem dan contact met me op om te checken of het rondom jouw uitgerekende periode nog mogelijk is.

Heb je nog vragen en wil je meer informatie? Vul dan het Contactformulier in.

Interessante links:

Blog van Lauraenjames
http://geboortenis.nl/bevalling/zelf-placenta-capsules-maken/

http://www.nataal.nl/index.php/informatie-geboortezorg/verloskunde/429-placentapil-wondermiddel-of-placebo

https://www.researchgate.net/publication/301732606_Human_Placenta_Processed_for_Encapsulation_Contains_Modest_Concentrations_of_Fourteen_Trace_Minerals_and_Elements

placenta capsules de geboortepartner