HYPNOBIRTHING

HYPNOBIRTHING:
DE ZWANGERSCHAPSCURSUS
AANGEPAST NAAR
NEDERLANDSE MAATSTAVEN,
HOLLANDSE NUCHTERHEID!
(in samenwerking met verloskundigen)

Ben jij op zoek naar een leuke en praktische zwangerschapscursus? Heb je al van HYPNOBIRTHING gehoord? HYPNOBIRTHING is een praktische cursus waarin je leert dat een bevalling ook op een kalme en rustige manier mogelijk is. Dit kan door je te focussen op ontspanning in plaats van op pijn. Ik geef het toe, dit klinkt wat zweverig en misschien zelfs onnatuurlijk. Dit dacht ik ook toen ik voor het eerst hierover hoorde! Maar inmiddels heb ik zoveel stellen deze cursus mogen leren, dat ik ervan overtuigd ben dat dit werkt. Het is dan wel een Amerikaanse cursus maar heb hem aangepast naar Nederlandse maatstaven, Hollandse nuchterheid!

AANMELDEN VOOR HYPNOBIRTHING? KLIK HIER

In de eerste les leer je al zoveel. Je leert bijvoorbeeld hoe ons beeld van bevallen in de loop der jaren is gevormd, wat angst met je kan doen, maar dus ook wat ontspanning voor je kan doen. Daarnaast doen we een aantal leuke oefeningen waarin je ervaart hoe sterk je je gedachte kunt beïnvloeden en wat dat voor werking heeft op je lichaam. Het is prachtig om te zien dat de meeste stellen na de eerste les al met veel meer vertrouwen naar huis gaan. In plaats van dat je misschien op ziet tegen de bevalling, krijg je door deze cursus zelfs zin in de bevalling!

Als je weet hoe je lichaam werkt,
weet je ook hoe je met je lichaam kunt meewerken

DE VOORDELEN IN HET KORT

  • Met vertrouwen naar de bevalling toeleven
  • Ontspannen zwangerschap
  • Krachtige technieken voor diepe ontspanning
  • Effectieve ademhalingen
  • Belangrijke rol voor de partner. Teamwork!
  • Veel informatie en praktische tips
  • Overal toepasbaar zowel thuis als in het ziekenhuis!

PRAKTISCHE ZAKEN

Vind je het leuk om in contact te komen met andere zwangeren? Dan is de groepscursus zeker aan te raden. De groepen bestaan uit 3 tot 6 stellen afhankelijk van de locatie.
Na elke les ontvang je van mij een email met alle belangrijke informatie waar we het in de les over hebben gehad. Daarnaast ontvang je ook nog een compleet handboek waarin alles uit de les nog een keer is uitgelegd zodat je de informatie nog een keer rustig kan nalezen. En wanneer er iets niet duidelijk is, kun je altijd contact met me opnemen. Dat kan voor dat de cursus begint, tijdens de cursus maar zeker ook nog als de cursus is afgelopen.

In totaal bestaat de groepscursus HYPNOBIRTHING uit 4 avonden van 2,5 a 3 uur. Je kunt al met de cursus beginnen vanaf ongeveer 16 weken zwangerschap. Maar je kunt ook veel later beginnen. Zolang je maar klaar bent met de cursus voor je 37e week. De meeste stellen beginnen de cursus als ze rond de 25 weken zijn.

NIJMEGEN (in “In de oude werkplaats”) op de maandagavond:

Les 1 vrijdag 10 augustus 2018
Les 2 vrijdag 17 augustus 2018
Les 3 vrijdag 24 augustus 2018
Les 4 vrijdag 7 september 2018
Alle lessen zijn van 19.30-22.15 uur

Les 1 maandag 27 augustus 2018
Les 2 maandag 10 september 2018
Les 3 maandag 17 september 2018
Les 4 maandag 24 september 2018
Alle lessen zijn van 19.30-22.15 uur

Les 1 vrijdag 28 september 2018
Les 2 vrijdag 5 oktober  2018
Les 3 vrijdag 12 oktober 2018
Les 4 maandag 22 oktober 2018
Alle lessen zijn van 19.30-22.15 uur

OOSTERBEEK (Verloskundigenpraktijk ‘t Geboortehuys,
St. Bernulphusstraat 13 B Oosterbeek) op woensdagavond:

Les 1 Woensdag 8 augustus 2018
Les 2 Woensdag 15 augustus 2018
Les 3 Woensdag 22 augustus 2018
Les 4 Woensdag 29 augustus 2018
Alle lessen zijn van 19.30-22.15 uur

Les 1 Woensdag 5 september 2018
Les 2 Woensdag 19 september 2018
Les 3 Woensdag 26 september 2018
Les 4 Woensdag 3 oktober 2018
Alle lessen zijn van 19.30-22.15 uur

Ben je al zo ver zwanger dat je geen tijd meer hebt voor een groepscursus? Lees dan HIER over de Zwangerschapscursus Privé!

INBEGREPEN:
– 
Vier avonden van 2,5/3 uur geleid door een gecertificeerd HypnoBirthing® cursusleidster (is soms eis van verzekeraars)
– Na elke les een overzicht van de besproken lesstof met extra informatie
– Mijn support per email/whatsapp tijdens en na de cursus
– Alle benodigde MP3’s welke je kunt gebruiken ter voorbereiding maar ook tijdens de bevalling
– Een handboek  (E-book in Nederlands) met handige informatie waarin alles wat tijdens de cursus is besproken (en meer!) nog een keer rustig na te lezen is.
– Terugkomdag wanneer alle baby’s geboren zijn (in overleg)

INVESTERING:
Je investering voor deze cursus is € 279,-. Wanneer je mij als doula inhuurt, ontvang je korting op deze begeleiding. Sommige verzekeraars vergoeden (een deel van) de cursus. Vraag bij je eigen verzekeraar na of er een vergoeding is en hoe hoog deze is.
Betalen in termijnen is ook mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden!
Na het volgen van deze cursus bij DE GEBOORTEPARTNER ontvang je 10% korting op de diensten huren van het bevalbad of huren van de CUB .

En vind je het nou prettiger om één op één contact te hebben? Dan is de Cursus PRIVE misschien iets voor jou. De cursus geef ik dan bij mij in de praktijk of bij jouw thuis in je eigen omgeving (ook handig als je geen oppas kunt vinden). Deze cursus bestaat uit 3 lessen a 2,5/3 uur. Deze kunnen we in de avond of in de ochtend inplannen. Wil je hier meer informatie over? Neem dan even contact met me op.

De geboorte is een natuurlijk fysiologisch iets,
geen medische happening.

TESTIMONIALS VAN CURSISTEN,
JE KUNT OOK HIER HUN VERHALEN LEZEN

“Ik kan het me gewoon niet voorstellen dat ik de cursus niet gedaan zou hebben. Het is een goede basis voor elke aankomende ouder.”

“Vooral de humor en nuchterheid zorgden ervoor dat het elke week weer een plezier was om te gaan. We nemen alles mee en gaan ervoor! Het vertrouwen is gegroeid en kijken er naar uit.”

“Bedankt voor de duidelijke uitleg en de grapjes tussendoor. Vooral de ademhalingsoefeningen geven al ontspanning. Ik ben zelf wat minder bang geworden voor wat er komen gaat. We gaan het zeker samen doen, dat hebben we geleerd. Erg fijn het gevoel te hebben er niet alleen voor te staan maar het echt samen met je man.”

“Dankzij de cursus kijk ik meer en meer uit naar de bevalling. Je hebt ons praktische tools meegegeven, dank daarvoor! Je luchtige en ontspannen manier van lesgeven vond ik erg prettig.”

“Ik vind het heel fijn dat mijn partner nu ook weet dat hij wat kan doen. In de cursus hebben we genoeg tips gekregen om het samen te gaan doen.”

“Zoveel geleerd in een relatief korte tijd.”

“De lessen van Jolanda zijn gezellig en leerzaam. Door haar verhalen uit de praktijk maakt ze de lesstof helder en duidelijk.

AANMELDEN VOOR HYPNOBIRTHING? KLIK HIER