Een mooi jaar

Poeh, nog maar een jaar geleden had ik mijn eerste opleidingsdag voor Doula. Ongelooflijk hoeveel er in een jaar kan gebeuren. 

Ik ben dankbaar voor alle mensen die ik heb mogen ontmoeten, waarvan een aantal zelfs zeer goede vriendinnen zijn geworden, een aantal die ik nu mijn zusjes noem. Dankbaar voor alle mama’s en papa’s die ik het afgelopen jaar heb mogen begeleiden naar de geboorte van hun kindje, dankbaar voor de papa’s en mama’s die me zelfs uitnodigde om bij de geboorte te mogen zijn van hun kindje. Ik ben zo trots op allemaal, stuk voor stuk, allemaal zo sterk en krachtig. 

Maar ook dankbaar voor alle deuren die voor me zijn open gegaan. Zoals het deurtje HypnoBirthing waarvan ik tot ongeveer een jaar geleden nog nooit had gehoord. Zo sceptisch als ik was ben ik de opleiding voor Practitioner gaan doen. Tijdens de opleiding vielen alle puzzelstukjes op hun plek. Zo mooi om verhalen te horen van ouders die na het volgen van deze cursus vol vertrouwen en ontspanning zijn bij de geboorte van hun kindje. En dat door de technieken van HypnoBirthing.

Dankbaar voor alle mensen die ik heb mogen ontmoeten, die mij een stukje van zichzelf hebben gegeven, waarvan ik heb mogen leren, voor alle vriendinnen die ik minder heb kunnen zien maar ondanks dat nog steeds mijn steun en toeverlaat zijn, mijn gezin die mij de ruimte heeft gegeven om steeds meer de persoon te zijn die ik werkelijk ben. 

Het ondernemerschap is druk, vol, pittig  maar oh zo leuk en motiverend!

Het was een prachtig jaar, maar ik voel dat er nog een heleboel mooie jaren komen!