Jouw bevalling, jouw feestje!

Inderdaad, jouw bevalling is jouw feestje! 
In de manier dat we opgevoed worden leren we dat bevallen zwaar en pijnlijk is. Misschien was de manier waarop jij bent geboren wel een drama voor je moeder en hoor je dat je hele leven al. Of je beste vriendin met 3 kinderen spuwt al haar geboorteverhalen op jouw af. Hierover wil ik zeggen dat resultaten uit het verleden (gelukkig) geen garantie zijn voor de toekomst! Het nadeel van al deze verhalen is dat jij gaat denken dat het normaal is, dat het erbij hoort. Dit kan zo in je hoofd zitten, dat je er al vanuit gaat dat je grote pijn gaat beleven. Als je dit al van te voren denkt, gaat dit waarheid worden. Al eens eerder een moment gehad dat je zeker wist dat je pijn ging hebben? Bijvoorbeeld met prikken? En hoe pakte dat voor je uit? Was je verkrampt of juist heel rustig?

Het klinkt makkelijk hè, maar hoe pak je dit nou aan? Probeer in ieder geval los te laten hoe de meeste verhalen zijn. Lees je juist in in mooie bevallingsverhalen. Vele hiervan kun je vinden op mooiebevallingen.nl

Wanneer je het lastig vind om het los te laten, is een cursus HypnoBirthing misschien iets voor jou. Tijdens deze cursus krijg je handvatten om je te concentreren op het positieve, op een mooie kalme bevalling. 

En als je liever persoonlijk begeleid wilt worden, is een Doula misschien iets voor jou. Een Doula bereidt je tijdens de zwangerschap voor op de aankomende bevalling. Tijdens de bevalling helpt ze je te ontspannen en wijkt ze geen moment van je zijde. Daarnaast helpt ze je partner om er voor je te zijn! Voor hem is bevallen immers ook geen dagelijkse bezigheid. 

Bedenk: Waar je aandacht is, is je realiteit!

Oftewel, richt je op het positieve. Wanneer je weer een negatief verhaal hoort, zeg dat je het verhaal pas na je bevalling wilt horen. Kom voor jezelf en jouw feestje op! 

Het is jouw feestje, je kunt zelf beslissen welke taart en welke kleur slingers je wilt. En als je hier hulp bij wilt, je weet me te vinden ?. De GeboortePartner