*^EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN 4/7^*

En het is alweer donderdag! De afgelopen 5 dagen heb ik 4 vroege diensten gehad en dat is goed te merken in mijn biologische klok. Oftewel…mocht ik eindelijk weer een keer lekker uitslapen, word ik nog om 6.00 uur wakker! WHAT?!?  Maar waren voorlopig weer even de laatste vroege diensten dus kan mijn bioklokje weer even bijkomen haha.

Wat het voordeel is van eerder wakker zijn, is dat ik eigenlijk wel een super uitgeslapen gevoel heb! En wat ik het allerheerlijkst vind van thuis zijn, is dat ik de eerste knuffels in ontvangst mag nemen. Heerlijk om die armpjes om heen te voelen. Daarbij krijg ik regelmatig ook nog de “Ik heb je gemist mama!” om de oren. En dat terwijl ik ze gisteren zelf naar bed heb gebracht, geweldig toch! Ben benieuwd hoeveel ze me dan echt werkelijk gemist hebben…het klinkt zo lief en zo maar F. (4jr!) zegt het al als ik even naar het toilet ga whahaha!

Mijn man is ook altijd erg blij als ik geen vroege dienst heb. Hij is ‘s ochtends niet op zijn sterkst (= zwak uitgedrukt), waardoor de kinderen laten ontbijten, laten aankleden en klaar maken voor school een ontzettende uitdaging voor hem kan zijn. Nu is het gewoon teamwerk. Ik zorg voor het ontbijt en lunchtrommeltjes en hij zorgt voor het aankleedgedeelte. Samen zijn we een topteam!

En daarna met de kids op school, even samen de tijd nemen voor ontbijt voordat hij naar zijn werk moet. Helaas, veel tijd heb ik daar vandaag niet voor. Vandaag heb ik om 10.00 uur een vraag en antwoordsessie staan in mijn besloten Community Yes Zwanger. Daar zitten de cursisten in die mijn online zwangerschapscursus volgen die ik afgelopen zomer gelanceerd. Steeds meer zwangeren weten de weg te vinden naar deze (natuurlijk SUPER omdat ik hem zelf heb gemaakt) cursus!

Vorige week was ik bij de ENCA Less Is More Symposium over Oxytocine. Een van de spreeksters was Kerstin Uvnäs Moberg. Haar heb ik vorig jaar in Helsinki ook mogen zien spreken en toen hing ik al aan haar lippen. Vorige week kon ik dan natuurlijk niet skippen, daar moest ik gewoon bij zijn. En het grappige is, zij is helemaal geen verloskundige, geen gyneacoloog, heeft eigenlijk niks met geboorte te maken, maar ze heeft gekeken naar dit hormoon als een echte wetenschapper. Dus ze heeft ook geen vooroordelen over medisch ingrijpen. Ze kijkt gewoon echt naar wat de onderzoeken uitwijzen.

En omdat ik zooooo enthousiast ben over deze geweldige vrouw maar vooral ook over het prachtige hormoon Oxytocine, heb ik vandaag in de vraag en antwoord sessie een Mini MasterClas gegeven hierover en gedeeld met deze lieve cursisten.

De rest van de ochtend gaat op in het schrijven van teksten voor advertenties. Aanstaande zondag heb ik een workshop Facebook waarvoor ik nog een aantal voorbereidingen moet treffen om zoveel mogelijk uit deze workshop te krijgen.

Om 12.30 uur is het lunchtijd. Denk een lekkere salade met tonijn. Om 14.00 uur is het weer tijd om richting ProRail te gaan voor een late dienst. Maar daarna ben ik bijna 2 weken vrij van ProRail. Volgende week is mijn man de hele week naar België voor een congres. Een vroege of late dienst komt dan gewoon niet uit met de verzorging van de kinderen. Het is dan ook heel fijn dat er collega’s zijn waar je dan mee kan ruilen. Vaak passen mijn schoonouders dan op, maar die heb ik volgende week woensdag al “ingezet” omdat dan de Workshop Rebozo is in VanderValk Hotel.

Oooohhhh…daar heb ik ook superveel zin in! De verzorging bij VanderValk is zo heerlijk! De hele dag wordt je in de watten gelegd en ik als organisator hoef daar amper wat voor te doen! Ze zijn echt goed in het ontzorgen waardoor iedereen gewoon een super dag heeft. Zal er volgende week een blogje aan wagen ;-).