De ins and outs van de geboortebal

In de lessen van HypnoBirthing komt de geboortebal regelmatig naar voren. En nee, ik heb echt geen aandelen maar ik ben wel groot fan van de geboortebal! En waarom? Nou gewoon, door op de geboortebal te zitten, ga je automatisch al rechtop zitten. En daarbij train je ook nog eens stiekem alle spieren die rondom je bekkengebied/onderrug zitten. Dat zijn ook de spieren die ervoor zorgen dat jij naarmate je zwangerschap vordert, je kindje/buik in een goede houding kan dragen zonder dat je je overlevert aan het bekende pinguin waggeltje.

Dus tijdens de zwangerschap is de bal fijn om op te zitten en dus ongemerkt je spieren te trainen. Daarnaast is het ook een heerlijke prop om te gebruiken tijdens de bevalling om je weeën op te vangen. Doordat je op de bal lekker kan wiebelen en draaien, kun je daardoor zelf bepalen waar je de druk van de bal wilt voelen. Van vele moeders/cursisten heb ik gehoord dat ze het heerlijk vonden om tijdens een wee op die bal te zitten en dan lekker weg wiebelend in ontspanning rondjes te draaien. Maar naast zitten, kun je natuurlijk ook over de bal hangen. En dan hoeft echt niet per se op de grond hoor. Dat kan ook gewoon op de bank of op een ziekenhuisbed! Dus hoppa, meenemen in die ziekenhuistas van je! Het opblazen is nog geen 5 minuten werk dus je hoeft hem niet opgepompt mee te nemen. Dit wordt anders sowieso een dingetje in de meeste auto’s.

En wist je trouwens dat de geboortebal waterdicht is? Dus ook heerlijk om op te zitten terwijl je gaat douchen (ook heerlijk tijdens de weeën!). Zorg er dan alleen wel voor dat de bal niet het doucheputje afsluit…anders heb je snel een waterballet.

Wil je weten welke oefeningen je kunt doen op de bal? Check dan deze link: https://www.youtube.com/watch?v=R-ZBYv6pGlk

Je kunt uiteraard ook altijd een cursus bij me komen volgen om nog meer tools te ontdekken waardoor jouw zwangerschap maar ook bevalling mooier wordt! Check HIER de mogelijkheden

infographic geboortebal