Voorstellen

♥ Wat leuk dat je meer over me wilt lezen ♥

In 2015 heb ik de “De GeboortePartner” opgericht. Zwangerschap en baby’s hebben altijd al mijn interesse gehad al zolang ik me kan herinneren. Na mijn eigen zwangerschappen heb ik het gevoel gehad meer met deze passie te willen doen. Aanstaande moeders te willen bijstaan. Een vriendin vertelde mij toen over een doula. Hier had ik echt nog nooit van gehoord, zelfs na meerdere bevallingen niet! Totdat ik erover ging lezen en ik wist: DIT BEN IK! Dit was een gevoel dat helemaal vanuit mijn tenen kwam. Dus heb ik mij direct ingeschreven voor de doula opleiding. Sindsdien is mijn interesse uitgegroeid tot een ware passie. Hoe meer ik over het proces van zwangerschap en geboorte te weten kom, hoe bijzonderder het is. Ook al is het iets van alle dag, voor de aanstaande moeder en vergeet vooral ook niet de vader, is het een unieke beleving.

ProRail
Naast ondernemer ben ik ook nog parttime werkzaam bij ProRail als treinverkeersleider. Hier werk ik met bijna alleen maar mannen wat toch ook wel weer een wereldje op zich is. Eigenschappen die ik hier goed heb ontwikkeld zijn nuchter, adrem, tikkeltje sarcastisch, nuchter en een gezonde dosis verstand. Stressbestendigheid is sowieso een pre voor deze functie.

MoederMOEDER
Wanneer je voor het eerst gaat bevallen wordt er niet alleen een kindje geboren. Daarbij wordt er ook een moeder (en een vader!) geboren. Je kunt wel zeggen dat de geboorte van je eerste kindje de grootste transitie is die je als vrouw meemaakt. Ik zelf ben moeder van 3 lieve, eigenwijze en vrolijke jongens (geboren in 2008, 2012 en 2014). Van te voren had ik me niet kunnen in denken wat een verandering een kindje in je leven is. Je leest erover maar dat is toch anders dan wanneer je werkelijk mamma bent. En heel eerlijk? Het was ook echt wel even wennen in het begin. Af en toe is het best druk en tuurlijk wil ik er ook wel eens eentje achter het behang plakken. Maar wanneer ik in de ogen van mijn kinderen kijk en hun liefde voel en hun knuffels ontvang, maakt dat me blij en trots! Trots dat ik hun mamma mag zijn!

De geboortepartner DOULA
Het is altijd heel bijzonder als je wordt uitgenodigd om bij een geboorte aanwezig te mogen zijn. Het is eigenlijk altijd de vrouw die als eerste aangeeft een doula te willen. De aanstaande vaders doen altijd mee omdat hun vrouw het wil en het haar geruststelt. Dit klopt! Als doula doe ik mijn stinkende best om je zo goed mogelijk bij te staan tijdens de zwangerschap en tijdens de grote dag. Voor de meeste zorgverleners is het een werkdag, maar voor jou is het de geboortedag van jullie kindje! Wanneer de geboorte is geweest en ik me klaar maak om naar huis te gaan, zijn de vaders zo dankbaar dat ik er bij was. Daardoor hebben zij de ruimte om er helemaal voor hun vrouw te zijn!

De geboortepartner
HYPNOBIRTHING
Als doula ben ik in aanraking gekomen met HypnoBirthing. De slogan pijnvrij bevallen geloofde ik absoluut niet maar juist daardoor ben ik me er in gaan verdiepen en uit nieuwsgierigheid ben ik de docentenopleiding gaan doen. Tijdens de opleiding was het alsof er kleine puzzelstukjes naar beneden vielen. Aaahhh, dus zo kan het ook? Serieus een openbaring, had ik dit maar eerder geweten. Soms zou ik nog wel een keertje willen bevallen met alle kennis die ik nu heb, maar met 3 jongens voelt ons gezin al heel compleet. Maar ik hoor altijd graag de geboorteverhalen terug van mijn cursisten. En daar zitten verhalen bij waarin het woord pijn nooit genoemd wordt! Maar in bijna elk verhaal lees ik dat ze door de cursus gedaan te hebben zich goed voorbereid voelen, tijdens de zwangerschap al veel meer ontspannen zijn en dat vind ik bijzonder! Trots op de cursisten die zich goed laten informeren, die zich goed voorbereiden op een mooie geboorte en trots dat ik daar deelgenoot van mocht zijn. Is HypnoBirthing zweverig? Nou ja, wat vind jij zweverig? Het is een Amerikaanse cursus, maar met mijn portie nuchterheid en humor maak ik het meer anno nu!

De GeboortePartnerHYPNOSECOACH
Om meer diepgang in mijn cursus HYPNOBIRTHING te geven heb ik in 2017 de opleiding Hypnose Coach gevolgd. En of je nu in hypnose geloofd of niet, het werkt. Zelf ben ik nu nog steeds af en toe sceptisch als het om hypnose gaat, ik blijf mezelf verbazen met hoe goed het werkt. Ik zie hypnose meer als in ontspanning visualiseren. Je kunt je brein in heel veel dingen trainen, zelfs dingen die je nog nooit hebt gedaan. Maar als je het jezelf zo goed kan inbeelden, ziet je brein het verschil niet meer tussen verbeelding en realiteit. Hoe interessant is dat!

De GeboortePartner

GEBOORTEWERKER
Inmiddels noem ik mezelf maar gepassioneerd geboortewerker. Naast doula zijn en het geven van HypnoBirthing geef ik zwangerschapsmassage, kan ik je helpen wanneer je kindje in een stuit ligt, verwerk ik placenta’s (echt de moeite waard je hierover in te lezen!), kan ik je helpen in je kraamperiode om weer terug tot jezelf te komen (door middel van Belly Binding en Rebozo sluitingsritueel), eigenlijk alles om jou (en je partner) te begeleiden tijdens je zwangerschap, geboorte en kraamtijd.

– 2015 opleiding Doula Utrecht
– Januari 2016 HypnoBirthing® Practitioner
– Lid van Vereniging HypnoBirthing Nederland
– Oktober 2016 Symposium Less is More
– Oktober 2016 Midwifery Conference Straatsburg
– November 2016 IPPA training gevolgd tot Placentaspecialist
– Februari 2017 9 maanden beurs bij HypnoBirthing Nederland
– Maart 2017 Training Belly Binding bij Gentle Beginnings
– April 2017 Hypnose Coach opleiding bij NLP Academie
– Oktober 2017 Midwifery Conference Helsinki
– Januari 2018 IEMT ( Integral Eye Movement Therapy) Coach bij Anne ten Brinke
– Februari/maart 2018 3x Spinning Babies workshop georganiseerd

golden seal