Mette (badbevalling)

De zwangerschap verliep al behoorlijk goed, de geboorte was zo mogelijk nog soepeler. Dit mede dankzij de cursus hypnobirthing die ons een goede voorbereiding gaf en ervoor zorgde dat ik het volste vertrouwen had in mijn lijf, mijn partner en onze baby.

Eind van de middag kreeg ik de eerste golvingen. Ik kon ze goed opvangen en gewoon doorgaan met mijn bezigheden. Ze kwamen vrij snel al kort en regelmatig achter elkaar, maar omdat ze zo goed op te vangen waren, leek het mij nog geen teken dat de geboorte snel zou komen.

Omdat we de nacht in gingen, kwam de verloskundige even langs. Nog geen ontsluiting, maar verweking. De golvingen werden gedurende de nacht iets sterker, maar nog steeds goed op te vangen. Ik vond het leuk om te ervaren dat de term ‘golf’ echt van toepassing is. Elke golf liet ik komen en gaan en observeerde ik geïnteresseerd. Soms ging ik op de yogabal zitten, daarmee werd de druk wat verlicht. Ook een warme kruik tegen mijn rug was een fijn steuntje. De nacht kwam ik prima door zo; eigenlijk vond ik het een heerlijke cadans om elke 5 minuten helemaal op te gaan in de golf. Tussendoor was ik volledig ontspannen, dommelde soms zelfs wat weg.

In de vroege ochtend maakte ik mijn partner wakker (hij had goed doorgeslapen) en vroeg hem mijn rug te masseren. Ik werd rillerig en misselijk. Mijn partner stelde voor het bad op te zetten. Ik had het idee dat dit wat vroeg was, aangezien ik op de een of andere manier wachtte op wat heftigers. We belden met de verloskundige; ze zou langskomen. Na het telefoontje braken mijn vliezen en een seconde voor ze aanbelde kreeg ik een enorme oerdrang om te persen. Ik wist dit nog te herinneren uit de boekjes, dus ook hiervan keek ik niet op. Deze persdrang had ik nog totaal niet verwacht. Toen de verloskundige constateerde dat ik al volledige ontsluiting had en dus een locatie mocht kiezen voor de geboorte, besefte ik dat ons kindje er nu echt bijna zou zijn!

Mijn partner ging snel verder met het vullen van het bad. Het warme water was heerlijk, evenals het zitje in het bad. Het gaf met voldoende steun en zorgde voor een goede houding om ons kindje geboren te laten worden. Mijn partner gaf tussendoor light-touch massage. De verloskundige observeerde me vanaf de rand van het bad en prees ons om de harmonie die er heerste en mijn rust in het opvangen van de golvingen. Na een uurtje gaf ze aan dat ik even door moest duwen na de volgende golf; ons kindje zou dan geboren worden. Ik had het volste vertrouwen in haar advies en na nog een paar golvingen was ons kindje daar!

Wat heerlijk om hem eindelijk vast te kunnen houden en te bewonderen. De verloskundige vroeg me nog één keer goed te persen, zodat de placenta geboren kon worden. Ook dit ging erg soepel. Toen ons kindje een tijdje heerlijk in onze armen lag, keek ik naar beneden en zag dat we een zoon hadden!

Natuurlijk zijn we ontzettend blij met de komst van Boris, de prachtige geboorte geeft het geheel een nog mooiere glans 🙂 Heel veel dank aan hypnobirthing!

Mette

Mette met Boris badbevalling dankzij HypnoBirthing