PLACENTA REMEDIES
Hoe je lijf sneller kan herstellen na de bevalling, 
zonder dat je merkt dat het van je eigen placenta komt!
WIL JIJ OOK
 • ​ Meer energie
 •  Betere start borstvoeding
 •  Minder risico op postpartum bloedingen
 •  Sneller herstel van je lichaam na de bevalling
Het nuttigen van je placenta kun je zien als een soort van lichaamseigen multivitamine. In je placenta zitten allerlei hormonen die bevorderend zijn voor het herstel van je lijf na de bevalling. 

Het nuttigen kan op allerlei manieren. Kies hierbij vooral de methode die bij jou past. 
Zoogdieren eten van nature hun placenta op
Ook al zijn ze herbivoren of staan ze aan de top van de foodchain
Jolanda van den Bosch
Jolanda van den Bosch heeft in 2016 de opleiding Placenta Specialist gedaan aan de IPPA (International Placenta & Postpartum Association). 
Sindsdien capsuleert ze met veel plezier  placenta's op een regelmatige basis. 
Bij haar eigen zwangerschappen was ze niet op de hoogte dat dit mogelijk was. Hoewel haar gezin nu heel compleet is, mocht ze ooit weer zwanger zijn, zou ze zeker haar Placenta Capsuleren! 
Al is het maar vanuit pure nieuwsgierigheid om het verschil te ervaren!
Maar wat kun je er dan mee?
Wanneer je zwanger bent, neemt de placenta je hormoonhuishouding een beetje over. Zo zorgt je placenta er onder andere voor dat jouw lijf je baby niet afstoot. Want het is toch best gek, een wezentje in je buik met een eigen bloedsomloop in een eigen omgeving.

Wanneer je baby dan geboren is, is dit niet meer nodig en heeft je placenta ook geen functie meer. Daarom wordt na je baby ook je placenta geboren.

Soms hoor ik mensen zeggen dat de placenta een afvalproduct is, die hoor je toch niet te consumeren? Niks is minder waar! Je kindje stoot inderdaad afvalstoffen af die in de placenta komen. Echter je placenta slaat deze niet op, zij geeft deze door aan jou zodat jij deze afvalstoffen kan afbreken. Je kunt de placenta dus zien als een soort van doorgeefluik. Hij faciliteert het ophalen van afvalstoffen en het brengen van voedingsstoffen. Er blijft in de placenta dus niks achter.

Maar wat kun je ermee doen dan? Nou, dat ga ik je vertellen. Er zijn diverse mogelijkheden. De meest voorkomende manier is het laten capsuleren van je placenta. Je placenta wordt dan gedroogd, gemalen en voor je in capsules gedaan. Je herkent het dus niet meer terug. En je hebt dus ook niet direct het idee dat je je eigen placenta aan het opeten bent. Dit is zeer aantrekkelijk toch?

Een andere manier is een tinctuur. Een tinctuur is sterk alcohol die alle hormonen en voedingsstoffen van jouw placenta heeft opgenomen. En omdat het om sterk alcohol gaat, blijft deze dus de rest van je leven goed! Dus mocht je een keer een dag hebben dat je extra energie nodig hebt bijvoorbeeld als je ongesteld bent, doe je een paar druppeltjes onder je tong en je krijgt je eigen energie weer terug. Maar dit kan dus een zeer goede ondersteuner zijn tijdens je menopauze. Hoe bijzonder is dat!

Het consumeren van de placenta is eigenlijk heel gewoon. Kijk maar naar het dierenrijk. Daar is het eten van de placenta de normaalste zaak van de wereld. Dat doen ze niet alleen voor het weghouden van roofdieren, want de dieren die boven aan de foodchain staan zoals de leeuw eten ook hun placenta op. Zelfs planteneters zoals geiten eten hun placenta op.

De grote favoriet van zwangeren die je voor zijn gegaan: de capsules!
Bijna alle placenta's die ik tot nu heb verwerkt, zijn gecapsuleerd, oftewel er zijn capsules van gemaakt. Het grote voordeel van capsuleren is dat je totaal niet meer door hebt dat het placenta is.

De placenta wordt eerst in kleine stukje gesneden en dan gaat het in een (speciaal hiervoor bestemde) droogoven waardoor de placenta helemaal wordt uitgedroogd. Je kunt het vergelijken met gedroogde appel of beef jerkey. 

Deze stukjes gaan nu een vermaler (nutribullet) in waarna het in vegetarische capsules wordt gestopt. En voila, je hebt helemaal niet meer door dat dit ooit een placenta was!
Het capsuleren kun je doen op 2 methodes
Er zijn 2 methodes waarop je de placenta kunt capsuleren namelijk de "Rauwe methode" en TCM. Beide methodes hebben zo hun voor- en nadelen. Welke methode het meest geschikt is voor jou, hangt af of je bijvoorbeeld gevoelig bent voor hormonen. Maar het hangt ook van de bevalling af. Wanneer er bijvoorbeeld meconiumhoudend vruchtwater was (kindje heeft in vruchtwater gepoept), dan wordt altijd TCM aangeraden in verband met hygiëne. 

Wanneer je niet kunt kiezen tussen de methodes, kun je ook altijd nog de 50/50 kiezen. Dan wordt de ene helft van de placenta volgens de Rauwe Methode verwerkt en de andere helft volgens de TCM. 
Rauwe methode
De rauwe methode klinkt misschien wat raar, alsof je rauw vlees gaat eten. Maar weet dat de placenta helemaal gedroogd wordt en daardoor een veilige manier van consumeren is.
 • MEER: Met deze methode heb je een meer capsules dan met TCM. Door dat bij TCM de placenta verhit wordt, krimpt deze ook. 
 • HOGERE CONCENTRATIE: De rauwe methode geeft een hogere concentratie aan hormonen in de capsules waardoor je ook sneller verschil merkt. 
The Chinese Method (TCM)
Het enige verschil tussen TCM en de rauwe methode is dat bij TCM de placenta eerst gestoomd wordt. 
Dit stomen doe ik op een neutrale manier (zonder extra toegevoegde kruiden). 
 • NA MHV (meconium houdend vruchtwater): Ook al heeft je baby in het vruchtwater gepoept, door deze methode is het nog steeds veilig om de placenta te consumeren
 • OVERGEVOELIG: Ben je erg gevoelig voor hormonen? Dan is het misschien fijn een lagere concentratie hormonen per capsules te hebben. Dan is deze methode geschikt voor jou. 

Jolanda heeft de opleiding Placenta Capsuleren gedaan bij IPPA (International Placenta & PostPartum Association), de cursus HACCP gevolgd voor voedselveiligheid en is ze in opleiding tot verloskundige. Ze is op de hoogte van hygiëne regels en verwerkt de placenta dan ook op een verantwoorde manier.

RAUWE methode
200,-
Inclusief:
 • vrijbijvend telefonisch consult
 • Placenta pakket met daarin alles wat je nodig hebt om je placenta na de geboorte in te bewaren met duidelijke gebruiksaanwijzing
 • Snelle levering, binnen 72 uur
  maar vaak al binnen 48 uur
 • Gemiddelde opbrengst rond de 150 a 200 capsules
 • Mooi aandenken van de navelstreng
 • Ophalen en brengen kosteloos in straal van 15 km van praktijkadres (6661LG). 
 • Buiten deze straal €0,25 per kilometer
tcm methode
210,-
Inclusief:
 • vrijbijvend telefonisch consult
 • Placenta pakket met daarin alles wat je nodig hebt om je placenta na de geboorte in te bewaren met duidelijke gebruiksaanwijzing
 • Snelle levering, binnen 72 uur
  maar vaak al binnen 48 uur
 • Gemiddelde opbrengst rond de 125 a 175 capsules
 • Mooi aandenken van de navelstreng
 • Ophalen en brengen kosteloos in straal van 15 km van praktijkadres (6661LG). 
 • Buiten deze straal €0,25 per kilometer
50/50 methode
225,-
Inclusief:
 • vrijbijvend telefonisch consult
 • Placenta pakket met daarin alles wat je nodig hebt om je placenta na de geboorte in te bewaren met duidelijke gebruiksaanwijzing
 • Snelle levering, binnen 72 uur
  maar vaak al binnen 48 uur
 • Gemiddelde opbrengst rond de 135 a 185 capsules
 • Mooi aandenken van de navelstreng
 • Ophalen en brengen kosteloos in straal van 15 km van praktijkadres (6661LG). 
 • Buiten deze straal €0,25 per kilometer
Wil je deze dienst combineren met nog meer postpartum diensten (kijk hier voor de mogelijkheden), neem dan contact met me op voor een op maat offerte!
Je wilt weten wat je opties zijn
Want dan kun je ook bewuste beslissingen nemen
WERKWIJZE
YES, wat leuk dat je interesse hebt om je placenta te verwerken! Maar hoe gaat dat dan? 

Wil jij je placenta door mij laten verwerken? laat me dit dan zo snel mogelijk weten. Zo kan ik er voor zorgen dat ik mijn spullen voor je klaar heb staan zodra je placenta geleverd wordt. Maar ook heb ik dan nog genoeg tijd om jou het placenta pakket toe te sturen. 

Heb je na dit gesprek een positief gevoel? Dan ontvang je van mij een link waarmee je een aanbetaling kan doen a € 25,-. Daarvoor stuur ik dan het placentapakket naar je toe! Het placenta pakket is een koeltasje met daarin alles wat nodig is om je placenta goed te bewaren, in de koelkast maar ook om hem goed en makkelijk te vervoeren. Het is een kant en klaar pakket inclusief makkelijke gebruiksaanwijzing voor de kraamverzorgende of verpleegkundige. Het enige wat jij hoeft te doen is het pakketje mee te nemen naar het ziekenhuis als je voor een ziekenhuisbevalling gaat. Of wanneer je thuis gaat bevallen, laat dan je partner weten waar je het pakketje klaar hebt staan. 

Zodra de bevalling begint, stuur je me een appje zodat ik weet dat er een placenta op komst is. Dan kan ik alvast mijn schema eventueel aanpassen om jouw placenta zo spoedig mogelijk aan te nemen. Wanneer er onverhoopt meerdere placenta’s op een  dag aanbieden, geldt dat de eerste melding als eerste wordt verwerkt. 

Woon je binnen een straal van 15 kilometer van mijn praktijk? Dan haal en breng ik de capsules kosteloos! Vaak haal ik de placenta dezelfde dag of de dag er na bij je op. Ik streef ernaar om de capsules uiterlijk binnen 72 uur bij je terug te hebben maar vaak is dat al binnen 48 uur. Zo kun je lekker snel beginnen met het innemen van je capsules!

Bij de levering van de capsules regelen we de rest van de betaling. Dit kan gedaan worden contant maar eventueel ook met een Tikkie. Bij de capsules zit ook een duidelijke inname advies. Heb je na de levering nog vragen, dan kun je uiteraard nog steeds bij me terecht!
Wat kun je nog meer doen met de placenta?
Tinctuur
Bij een tinctuur wordt er een stukje van de placenta (ter grootte van een duimkootje) op sterk alcohol gezet. Hierdoor neemt de alcohol de voedingstoffen over die in het stukje placenta zitten. Wanneer je behoefte hebt aan wat extra energie bijvoorbeeld tijdens je menstruatie, kun je een aantal druppels (naar behoefte) onder je tong doen. 

Voordeel van de tinctuur is dat het door de sterke alcohol zeer lang goed blijft. Dit is een ideaal product wat je ook met capsules kunt combineren omdat er maar een klein stukje van de placenta nodig is. 
Combinaties
Dus je kunt je placenta verwerken tot capsules, een tinctuur of je kunt hem rauw nuttigen door stukjes in een smoothie te doen. Het mooie van een placenta is dat het best een groot orgaan is. 

Wanneer je nu meerdere opties hebt gezien waar je interesse in hebt, weet dat deze ook zeer geschikt zijn om met elkaar te combineren. 

Zo kun je er zelfs voor kiezen om voor de eerste week de smoothies te doen, dan 5 weken capsules en voor de periode daarna de tinctuur naar behoefte. 
tinctuur
50,-
Als je alleen kiest voor een tinctuur
 • vrijbijvend telefonisch consult
 • Placenta pakket met daarin alles wat je nodig hebt om je placenta na de geboorte in te bewaren met duidelijke gebruiksaanwijzing
 • Snelle levering, binnen 72 uur
  maar vaak al binnen 48 uur
 • 100 ml Tinctuur
 • Mooi aandenken van de navelstreng
 • Ophalen en brengen kosteloos in straal van 15 km van praktijkadres (6661LG). 
 • Buiten deze straal €0,25 per kilometer
 • * Kies je voor alleen een tinctuur, dan doe ik dit bij jou thuis, dus directe levering. Gebruiken kan pas na 6 weken.
tinctuur
25,-
Als je ook kiest voor capsuleren
 • vrijbijvend telefonisch consult
 • Placenta pakket met daarin alles wat je nodig hebt om je placenta na de geboorte in te bewaren met duidelijke gebruiksaanwijzing
 • Snelle levering, binnen 72 uur
  maar vaak al binnen 48 uur
 • 100 ml Tinctuur
 • Mooi aandenken van de navelstreng
 • Ophalen en brengen kosteloos in straal van 15 km van praktijkadres (6661LG). 
 • Buiten deze straal €0,25 per kilometer
Voorbeeld combinatiedeal 
225,-
Capsules rauwe methode en tinctuur!
 • vrijbijvend telefonisch consult
 • Placenta pakket met daarin alles wat je nodig hebt om je placenta na de geboorte in te bewaren met duidelijke gebruiksaanwijzing
 • Snelle levering, binnen 72 uur
  maar vaak al binnen 48 uur
 • Capsules verwerkt op rauwe methode
 • 100 ml tinctuur
 • Mooi aandenken van de navelstreng
 • Ophalen en brengen kosteloos in straal van 15 km van praktijkadres (6661LG). 
 • Buiten deze straal €0,25 per kilometer
Wil je deze dienst combineren met nog meer postpartum diensten (kijk hier voor de mogelijkheden), neem dan contact met me op voor een op maat offerte!
Veel Gestelde Vragen
Kan ik ook mijn placenta laten capsuleren als ik in het ziekenhuis moet bevallen?
Ja, dat kan zeker! Of je nu met een keizersnede bevalt, een fluxus hebt gehad of dat je kindje in het vruchtwater heeft gepoept, in al deze situaties is het nog altijd mogelijk om je placenta te verwerken! Geef wel goed bij de zorgverleners aan dat je dit wilt. In het ziekenhuis kan er soms wat raar naar gekeken worden en kan vanuit routine je placenta weggegooid worden. Dus, als je je placenta wilt capsuleren, geef dit dan ook zeer goed aan bij je zorgverleners! Dit kan onder andere door dit in je geboortewensen door te geven. 
Werkt het echt?
Heel eerlijk? Ik durf het niet te zeggen. Als we gaan kijken naar wetenschappelijke onderzoeken zijn er onderzoeken die aangeven dat het innemen van capsules geen toegevoegde waarde hebben maar er zijn ook onderzoeken die aangeven dat in capsules lichaamseigen hormonen zitten die het herstel van je lichaam bevorderen. 
Mijn mening? Van alle placenta's die ik tot nu toe heb verwerkt geeft 90% aan verbetering te voelen. Of het nu werkelijk komt door de hormonen die in de capsules zitten of dat er een placebo effect is, maakt mij niet uit. Het belangrijkste is dat jij je er goed bij voelt!
Vanwaar de prijsverschillen tussen verschillende aanbieders?
Het verwerken van de placenta is een intensief klusje. Om dit allemaal op een veilige manier te doen, is reinigen van de werkplek en van alle te gebruiken spullen zeer belangrijk. Om dit allemaal op een deskundige manier te doen heb ik als eerste de opleiding Placenta Specialist gevolgd aan de IPPA (Internation Placenta & Postpartum Association). Daarnaast heb ik ook de cursus HACCP gevolgd zodat ik weet hoe ik op een veilige manier met je placenta om kan gaan en kan capsuleren. Wanneer je een capsuleerder uitzoekt, ga voor je eigen veiligheid dan ook na hoe deze dit doet, wat de werkplek is en hoe deze de spullen reinigt. 
Ik heb mijn placenta nog in de vriezer liggen, kan ik het nog laten capsuleren?
Je placenta is een orgaan en daar zit uiteraard ook een einddatum aan als je het voor consumptie wilt gebruiken. Wanneer je vlees koopt, dien je deze ook binnen bepaalde termijn te nuttigen. Een placenta kun je in de koelkast ongeveer 72 houdbaar houden. De beste manier is als je hem niet snel wilt gaan verwerken is om je placenta in de vriezer te doen. Dan is deze nog 6 maanden houdbaar. Daarna zijn alle hormonen en goede voedingsstoffen eigenlijk wel vervlogen en heeft consumeren nog weinig toegevoegde waarde. 
Wanneer kun je de placenta niet capsuleren?
Je kunt je placenta in bijna alle gevallen gewoon capsuleren. Er zijn uitzonderingen waar PUPPS er 1 van is. Als je niet weet wat het is, houden zo! Want de kans dat dit voorkomt tijdens een zwangerschap is heel klein. Een andere uitzondering is wanneer er hoge koorts ontstaat bij de bevalling waarvan niet duidelijk is waar het vandaan komt. Dan kan het zijn dat de infectie in de placenta is geweest. Een lichte stijging van het lichaamstemperatuur bij de bevalling is overigens heel normaal zeker als er een pijnbestrijdingsmiddel is gebruikt. Wanneer je twijfelt, kun je me uiteraard altijd even bellen om te vragen of het mogelijk is. 
Wat als mijn vraag hier niet bij staat?
Heb je na het doorlezen van deze veel gestelde vragen nog behoefte aan meer informatie? Neem dan contact met me op. Je kunt me mailen op info@degeboortepartner of bellen/appen op 06-53185039. Uiteraard kun je ook het contactformulier invullen welke je HIER vindt. 
Wil je meer informatie? Neem contact met me op! Ik help je graag :-)
Contact:
De GeboortePartner
Jolanda van den Bosch
Gele Lis 6
6661LG ELST
06-531 85 039


jolanda@degeboortepartner.nl
NL79KNAB0255178808
KvK 64560090
Social Media
Jolanda van den Bosch 
 •  Doula (zwangerschaps en bevallingscoach)
 • ​Verloskundige i/o
 • Hypnobirthing Professional
 • IEMT Coach
 •  Hypnose Coach
Copyright © 2019 - DE GEBOORTEPARTNER