Anderen over mij

Hoe hebben anderen mijn zorg beleeft? Lees het ook HIER op mijn vernieuwde website

Op facebook staan ook recensies. Ik vind het ook erg leuk als je daar een berichtje achterlaat!

Michelle: “Na een heftige eerste bevalling zag ik erg op tegen mijn tweede bevalling. Nooit gedacht maar dankzij de gesprekken met Jolanda, haar goede tips en de geleerde (ademhalings)technieken ging ik mijn bevalling uiteindelijk toch met veel (zelf)vertrouwen tegemoet. Nu ben ik een prachtige zoon rijker en kijk ik terug op een mooie, natuurlijke bevalling die erg vlot en voorspoedig verliep. Zo’n droombevalling wens ik elke vrouw toe! Jolanda is erg betrokken en oprecht geรฏnteresseerd in jou als mens en jouw verhaal. Hierdoor weet ze haar begeleiding ook uitstekend aan te passen op jouw wensen en behoeften. Ben je op zoek naar een deskundige, betrokken en down-to-earth doula die bereid is net dat stapje extra te zetten? Dan kan ik je Jolanda van harte aanbevelen! Jolanda, nogmaals bedankt voor je support!”

Heb ik je begeleid, hebben we een keer samengewerkt of heb je een cursus bij me gevolgd? Dan nodig ik je graag uit om hier een berichtje achter te laten.

 

Laat hier je berichtje achter

 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
6 berichten.
Lena schreef op 7 juni 2018:
Ik kreeg tijdens mijn zwangerschap toevallig het boek "Hypnobirthing" van Marie Mongan in handen. Wat daarin stond bevestigde wat ik al intuitief voelde - dat een bevallig niet alleen een vreselijke en pijnlijke 'noodzaak' moest zijn om een kind te krijgen, maar dat het juist een heel bijzondere een mooie gebeurtenis kon zijn. Ik was heel enthousiast over het boek en de methode, maar kon mijn partner nog niet zo goed mee krijgen. Dat was voor mij de voornaamste redenen om de cursus bij Jolanda te volgen - om samen bewust met de bevalling en de voorbereiding ervan, onze verwachtingen hierover, etc. bezig te zijn. Jolanda's manier van de cursus geven is heel prettig. Ze is goed georganiseerd, heeft duidelijke slides en een pragmatische stijl. Als je het boek hebt gelezen brengt de inhoud van de cursus niet veel nieuws (wellicht logisch). De praktische oefeningen zijn wel heel fijn, ook al had ik er soms graag meer tijd aan besteed, en minder tijd aan 'kennisoverdracht'. De uitwisseling met andere stellen die een kind verwachten vond ik ook enorm waardevol! Mijn bevalling verliep als een droom, snel, ongecompliceerd en met weinig (niet geen ๐Ÿ˜‰ ) pijn. Ik denk dat het vertrouwen in mijn lichaam, die ik altijd al had maar door de cursus nog eens extra versterk werd, hier zeker aan bij heeft gedragen.
Nancy schreef op 2 mei 2017:
Na de geboorte van onze zoon heeft Jolanda mijn placenta gecapsuleerd, een tinctuur en een afdruk van de placenta gemaakt. De volgende dag kwam ze dit alles prachtig verpakt alweer brengen. Een waar feestje om het uit te pakken!
Eva Schuurmans schreef op 2 mei 2017:
Rond de 17 weken zwangerschap begonnen we met een hypnobirthing cursus te volgen bij Jolanda. Ik wilde deze cursus graag volgen omdat ik vond dat zoveel mensen hun bevalling als een negatieve of traumatische ervaring zagen. Bij de eerste had ik een geplande keizersnee maar voor de tweede hoopte ik op een mooie natuurlijke bevalling, waarbij je de kracht van je eigen lichaam zou leren kennen. Van te voren waren we een beetje bang dat de cursus zweverig zou zijn. Dit was naar ons idee niet het geval. Jolanda liet vanaf les 1 zien hoe een bevalling ook kon verlopen en wat de kracht is van kennis over het verloop, vertrouwen in in lichaam en concentratie gedurende een bevalling. Haar stem die je door een script praat hielp ons te ontspannen en echt even geheel weg te zijn uit de kamer. Na elke les waren we volkomen ontspannen. Met 23 weken was de cursus tot onze spijt al afgelopen en hebben we de oefeningen wekelijks thuis herhaald. Toen met 36 weken ons kleine meisje in de buik overleed bleek des te meer hoe waardevol de cursus was geweest. Het zorgde ervoor dat we kalm konden blijven en met rust en concentratie het geboorteproces konden doorlopen. Concentreren op de buikademhaling voorkwam dat de kracht van de weeen me overnamen en de audio (rainbow relaxation en phil parker: hypnobirthing tracks) loodste me er zeer prettig doorheen. Hoewel de uitkomst geheel niet is zoals we gewenst hadden was de bevalling dit zeker wel! Ik had met 30 weken mijn geboorteplan al overhandigd aan de gynaecoloog. Eerst was er sprake van een geplande keizersnee waardoor de inhoud niet relevant was. Toen het toch een natuurlijke bevalling werd was ik blij dat het geboorteplan er lag. In het ziekenhuis hebben ze het plan volledig gerespecteerd en gevolgd. Als gevolg kan ik zeggen dat mijn dochtertje Aagje me een prachtige bevalling gegeven heeft. Laatst vroeg een vriend aan mijn partner wat hij nou toch moest zeggen en doen tijdens de bevalling van zijn vriendin. Dankzij de cursus stapte mijn vriend er vol zelfvertrouwen in. Hij vond het prettig wat handvaten te hebben. Het oefenen van te voren en de open gesprekken naar aanleiding van de oefeningen hadden hem een goed beeld gegeven van wat hij kon betekenen. De onzekerheid van zijn vriend had hij dus niet zo van te voren. Dat is zeker een plus punt van de cursus.
Lianne schreef op 6 februari 2017:
Toen ik na een hele heftige eerste bevalling weer zwanger mocht raken, voelde ik dat ik een nieuwe kans kreeg. Een nieuwe kans om thuis te bevallen, in bad, zoals ik dat de eerste keer ook graag had gewild. Toen de bevalling dichterbij kwam merkte ik dat ik qua zelfvertrouwen nog iets miste. Jolanda heeft mij (รฉn mijn partner) tijdens een avondafspraak bij ons thuis, net dat zetje in de rug gegeven dat ik nodig had. Enkele weken later beviel ik thuis in bad van een gezonde zoon van 8 pond. Wat een rijkdom! Lieve Jolanda, dankjewel!
Marieke schreef op 12 november 2016:
Een heerlijke massage gehad van Jolanda, echt helemaal kunnen ontspannen. Daarnaast nog kunnen praten over de gevolgde hypnobirthing cursus met nog wat goede tips. Echt een aanrader!
Lucรญa schreef op 18 oktober 2016:
We have been following the course of HypnoBirthing offered by Jolanda during the month of October. It has been a really inspiring course that has help me and my partner to perceive the birthing process as a really natural event. Moreover, it has provide us with tools and techniques to gain confidence in my body and to help it during the birthing. Jolanda has been a really nice guide during this course. We are looking forward to put all this knowledge in practice!