*^POST PARTUM DOULA^*

Post partes wattes? Misschien heb je al eens van een doula gehoord maar wat is dan een post partum doula?

Wanneer je baby is geboren ontvang je in Nederland kraamzorg, dat is al uniek in de wereld en een prachtig systeem. In andere landen zijn pasgeboren mamma’s aangewezen op hun familie en vrienden.

Maar…nadat de kraamzorg weg is, gaat je partner ook vaak weer aan het werk. En dan? Dan ben je thuis, met je baby.

Die eerste weken na je bevalling zijn intense weken. Je bent fysiek aan het herstellen van de bevalling. Wist je dat hier 6 weken voor staat? En toch zijn veel mama’s al weer snel in touw om de was te doen, om boodschappen te doen, om te koken, om kraamvisite te ontvangen en noem het maar op.

Maar je bent ook nog maar net mama. Dus je bent ook nog enorm aan het wennen aan die nieuwe rol. Jij bent verantwoordelijk voor dat hulpeloze afhankelijke wezentje die jij op de wereld hebt gezet. Ongeveer elke 3 uur is er een nieuwe cyclus van luier verschonen, voeden, lekker knuffelen en slapen. En dat 24 uur per dag. Dat is een grote aanslag op je fysieke gestel en dat terwijl je ook nog onlangs een topprestatie hebt geleverd bij de bevalling!

En na je bevalling ben je ook emotioneel aan het herstellen. Afhankelijk van hoe de bevalling is geweest, heeft je lijf wel een topprestatie geleverd waar je emotioneel ook van moet herstellen. Zeker als het een bevalling is geweest waar je geen YES gevoel over hebt.

Dit zijn gewoon intense weken. Vooral als je weinig tot geen sociale kringen hebt die je hierbij kunnen helpen. En op de hulp van bepaalde mensen (zoals schoonmoeder ­čśť) zit je misschien niet altijd te wachten.

En daar is dan de Post Partum Doula. Een professioneel (meestal) vrouw die je ondersteunt, die je situatie begrijpt en zonder oordeel naar je luistert. En dat is een service die vanaf nu ook te boeken is bij De GeboortePartner!

Ik kook voor je, ik help met de verzorging van eventueel andere kinderen, ik ondersteun je met de zorg voor je baby, ik doe huishoudelijke klusjes voor je. En dit allemaal zodat jij je kan focussen op wat echt belangrijk is. Namelijk goed voor jezelf zorgen!

Jij kunt in deze tijd wat slaap inhalen, je focussen op de voeding en je baby, je opfrissen met een ontspannende douche of bad. Zodat jij naast mamma ook weer een beetje mens wordt!

Want je kunt pas goed voor een ander zorgen, als je eerst goed voor jezelf zorgt!

Wil je hier meer informatie over? Kijk dan snel HIER! Er zijn verschillende pakketten waar je uit kunt kiezen. En…eventueel ook ‘s nachts in te zetten!

#degeboortepartner #zorgnabevalling #postpartumdoula #yeszwanger #yesdoula #kraamtijd #zorggoedvoorjezelf #durftevragen #hulpisontheway #ooksnachts