*^VAGINAAL STOOMBAD*^

YES, steeds meer vrouwen weten me ook te vinden voor de PostPartum diensten. Zo ook vandaag een aanvraag voor Belly Binding gecombineerd met een vaginaal stoombad. 

Wat voor een stoombad??? Ja, je leest het goed! Een stoombad voor je vagina. In andere werelddelen kennen ze het al, de vaginale stoombad. Vooral onder de Afro-Surinaamse vrouwen (vooral binnenland) zijn de stoombaden erg populair. In de westerse landen wordt er nog best raar naar gekeken. Bedoel, je doos stomen… waarom dan? Nu vrouwen zoals Gwyneth Paltrow er open over is, zijn er steeds meer vrouwen die hier nieuwsgierig naar zijn. En terecht!

Een vaginaal stoombad neem helpt je om je baarmoeder te reinigen. Dat is vooral prettig na menstruatie, miskraam, abortus en dus ook zwangerschap. En reinigen is iets wat je wilt. Wanneer je placenta ook geboren is, laat je een wond in je baarmoeder achter ter grootte van je placenta. Om deze wond zo snel mogelijk te dichten, gaat je baarmoeder in enkele dagen terug naar haar originele grootte (net zo groot als je eigen vuist). Dit gaat gepaard met samentrekkingen die je vooral merkt tijdens het voeden. Om je baarmoeder te ondersteunen met het reinigen, kun je dus gebruik maken van vaginale stoombaden. 

n je kraamtijd wordt je als het ware geleefd, leef je voeding naar voeding. Door het nemen van een stoombad neem je ook gelijk even tijd voor jezelf. Je ontvangt even de volle aandacht en neemt de tijd en rust om even bewust bij te komen van de bevalling. 

Daarnaast heeft het de volgende voordelen:
– Sterke afname van infecties
– Sneller herstel van het bekken
– Snellere terugtrekking uterus (baarmoeder)
– Vermindering van zwelling/oedeem
– Vermindering van postnatale pijnen
– Betere bloedcirculatie 

Geïnteresseerd? 

KLIK HIER voor meer informatie